Hulp nodig ?

De meest gestelde vragen

Laten we ze eens overlopen...

01. Heb ik een vergunning nodig om een zwembad te bouwen ?
Onder bepaalde voorwaarden is een vergunning niet vereist.

Afhankelijk van de regio waar je in België woont en het maximale aantal kubieke meters :

  • Brussel en de rand: 20m²
  • Wallonië : 75m²
  • Vlaanderen : 80m²*

Houd er rekening mee dat uw zwembad zich achter uw huis moet bevinden ten opzichte van de voordeur en vooral op 3 meter van de eigendomslijn met de buren. Is dit niet mogelijk, dan is een bouwvergunning verplicht. Alle nuttige informatie is verkrijgbaar bij de gemeentediensten van uw stad of gemeente.
* In het noorden van het land dient de grootte van een bestaand terras toegevoegd te worden aan het totaal aantal m².

02. Kan ik mijn zwembad zelf plaatsen ?
Ja, onze “Waterair” zwembaden worden geleverd in “kit” en zijn eenvoudig te installeren.

Dit dankzij de bijgeleverde gebruikershandleiding.
Afhankelijk van de grootte van uw zwembad zijn er drie tot vier personen nodig voor montage.
Enkel de installatie van de liner wordt steeds door ons uitgevoerd.

03. Ik heb een hellend terrein, kan ik een zwembad plaatsen ?
Ja. De structuur van onze zwembaden is ontworpen voor elk type installatie.

Onze modellen zijn 100% zelfdragend in beide richtingen, en kunnen geheel of gedeeltelijk ingegraven worden. Bovendien is het niet nodig om een steunmuur te bouwen. De structuur, bestaande uit panelen, kan eenvoudig bij u thuis geleverd worden, ongeacht het type terrein. Dit in tegenstelling tot schelp zwembaden.

04. Ik heb niet veel plaats, kan ik een zwembad plaatsen ?
Ja, onze zwembaden zijn ontworpen voor installaties in kleine ruimtes.

Er zijn verschillende formaten beschikbaar, het kleinste formaat (tussen 10 en 20 m²) of het mini zwembad
(kleiner dan of gelijk aan 10 m²). Hoe dan ook, al onze modellen passen zich perfect binnen uw omgeving.

05. Heeft u rechthoekige zwembaden ?
Ja, en zelfs meerdere modellen.

U kunt kiezen tussen de modellen Barbara, Sara en Luna waarvan de hoeken zijn afgerond voor een betere hydrauliek van het water.
De Carla en Emilie-modellen hebben rechte hoeken en brengen een vleugje soberheid in uw tuin.

06. Waarom stalen panelen voor een zwembad ?
Staal is een materiaal met meerdere voordelen dat tientallen jaren meegaat.

Het is bestand tegen extreme omstandigheden ** en dankzij zijn elasticiteit kunnen wij u, volgens uw wensen, verschillende zwembadvormen aanbieden. In een tijd waarin het klimaat wereldwijd hoog op de agenda staat, is staal een van de meest gerecycleerde materialen. Volgens een studie van VERITAS (MLH1B970074F) zijn de Waterair panelen bestand tegen meer dan 4 keer de maximale druk die op de structuur van het zwembad wordt uitgeoefend. Ze zijn sterker dan een betonnen muur van 45 cm dikte.
** Strenge vorst in de winter, aardbevingen of andere aardbewegingen? Dit type zwembad kan alle uitdagingen aan en is bestand tegen scheuren!

07. Is er geen gevaar voor corrosie ?

Dankzij de knowhow van Waterair hebben werden de panelen voorzien van een meerlagige bescherming die voor een extra lange levensduur zorgt. Ter vergelijking: de tests van CETIM hebben bewezen dat er onder de meest extreme omstandigheden geen spoor van rode roest is ontstaan. Dit succes is te danken aan de samenstelling van het paneel: een gegolfde stalen kern van 1,5 mm die gegalvaniseerd werd.

08. Maken jullie ook het terras van mijn zwembad ?
Natuurlijk! Het terras is even belangrijk als het zwembad zelf.

Met plezier maken wij voor u een plan op voor de inplanting van uw zwembad bij u u thuis. Zo bent u er zeker van dat uw zwembad op een veilige en esthetische manier in uw tuin geplaatst wordt. Natuurlijk houden wij hierbij rekening met het door u vooropgestelde budget. Voor de realisatie werken we samen met onze vertrouwde partners: DOM CERAMICHE, Govadeck, Namgrass, Stone, IPE hout. Indien u dit wenst kunnen wij ook samenwerken met een bedrijf van uw keuze.

09. Waarom mijn zwembad reinigen ?
Het is belangrijk dat het water proper blijft.

Het geïnstalleerde filtersysteem reinigt uw zwembad al, wij raden u aan uw filter regelmatig te controleren om te voorkomen dat er vuiligheden in uw zwembad blijven en het binnen de kortste keren op een vijver gaat lijken. Een slecht onderhoud kan zorgen voor schade aan uw zwembad en extra kosten om dit te repareren. U kunt best uw zwembad regelmatig controleren en vuligheden verwijderen met een schepnet. Vergeet ook niet om regelmatig de kwaliteit van het water te testen (pH en chloorgehalte). Wij hebben hiervoor een uitgebreid gamma aan betrouwbare en efficiënte producten.

10. Hoe kan ik een groen zwembad vermijden ?
Het is beter om uw zwembad regelmatig schoon te maken dan te proberen groen water terug zuiver te krijgen. Hiervoor dient u regelmatig uw water te testen.

Nogmaals, de filter moet regelmatig gecontroleerd worden zodat het water kan “ademen”. Het debiet van uw pomp moet aangepast zijn aan de hoeveelheid water in uw zwembad. De pH waarde ligt tussen 7 en 7,4 max. Bij een te hoge pH wordt het ontsmettingsmiddel geneutraliseerd en kunnen algen ontstaan. Wanneer bacteriën aan de wanden en bodem van het zwembad blijven plakken, vermenigvuldigen ze zich, vandaar het belang om regelmatig te reinigen. In de zomer, bij warm weer, is het raadzaam om je zwembad af te dekken om zo de fotosynthese in het water te voorkomen.

11. Mijn pH is te laag of te hoog, wat moet ik doen ?
Uw pH-waarde is uitstekend als deze schommelt tussen 7 en 7,4 max.

Is dit niet het geval, dan adviseren wij u de situatie te corrigeren door specifieke producten te gebruiken om de pH van het water te verhogen of te verlagen.
OPGELET : Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voordat u deze producten gebruikt. Gebruik ze alleen als de pH-waarde dit vereist.
U kunt ook een corrector voor de alkaliniteit aanschaffen om de pH te stabiliseren of een doseerpomp waarmee u de aankoop van corrigerende producten kunt vermijden. Zoals u kunt zien, is de pH een belangrijke parameter voor de goede gezondheid van uw zwembad. Regelmatige controles worden daarom aanbevolen.

12. Hoe de boordstenen onderhouden ?
Bij Waterair werken we met boordstenen van samengestelde steen.

Het voordeel is dat dit materiaal geen specifiek onderhoud vereist, alleen schoonmaken als het nodig is. In de lente controleert u de stenen en maakt u ze schoon met een bezem voordat u uw zwembad opnieuw start. Dit kan ook gebeuren met een hogedrukreiniger voor een sneller resultaat.
In sommige gevallen is echter speciale aandacht vereist:

  • Als de voegen van kleur veranderen: breng een beetje bleekmiddel verdund met 50% water op de voegen aan. Spoel na het reinigen af met schoon water door middel van een borstel.
  • Als er een hardnekkige vlek is: gebruik dan Easy Cover op deze vlekken en spoel vervolgens af met schoon water.
13. Waarom zou ik investeren in een automatisch ontsmettingssysteem ?
De ontsmetting wordt in dit geval uitgevoerd door een automatische meet- en aanpassingssysteem, het gaat om een apparaat dat de parameters van uw zwembadwater controleert.

Het is heel gemakkelijk in gebruik en het staat garant voor een specifiek en lager chloorgehalte (3 tot 5 x). Het is ook de ideale manier om kalkaanslag te voorkomen. Een degelijk filtratiesysteem gecombineerd met een automatisch ontsmettingssysteem is de beste garantie voor een zwembadwater van goede kwaliteit!

14. Waarom zou ik glas (MFA) in mijn zandfilter doen ?
Eenvoudig, MFA zorgt voor de automatische ontsmetting van uw zwembad.

MFA verlaagt uw waterverbruik tijdens het reinigen met 50%. Zijn fijnheid (3 tot 5 micron tegen 40 tot 50 voor zand) zorgt voor een veel betere filtratie. Zand heeft de neiging te verslechteren door vervuiling van het oppervlak. Omdat de MFA de levensduur van de filter verlengt, raden we aan de filter eens in de twee maanden te reinigen en het MFA om de 6 jaar te vervangen. Als u voor zand kiest, moet u de filter elke maand schoonmaken en het zand om de 3 à 4 jaar vervangen.

15. Is een zandfilter niet beter dan een patroonfilter ?
De zandfilter heeft enkele grote nadelen in vergelijking met een patroonfilter.

In eerste instantie is hij minder efficiënt voor het filteren van uw water (tussen 30 en 45 micron), daarnaast verbruikt hij bij elke reiniging een grote hoeveelheid water (+ 500 liter). Het reinigingswater moet absoluut afgevoerd worden via de riolering. Het is verboden om het water op uw terrein of in uw regenwater tank te laten lopen.

By GGILPRO

TOP