Hulp nodig ?

De meest gestelde vragen

Laten we ze eens overlopen ...

16. Waarom kiezen voor een patroonfilter ?
Omdat deze voor een fijnere filtratie van uw zwembad zorgt(tussen 10 en 15 microns, dus twee maal fijner dan een zandfilter).

In tegenstelling tot de zandfilter vraagt een patroonfilter wel een regelmatiger onderhoud. Hier tegenover staat dan weer dat u geen aansluiting op de riolering nodig heeft en dat u minder chemische producten gebruikt. Dit betekent dus een enorme besparing.

17. Wanneer moeten de patronen vervangen worden ?
Wij raden u aan om deze om de 2 à 5 jaar te vervangen.

Alles hangt af van het onderhoud van uw zwembad. Zoveel te meer u uw patronen reinigt, zoveel te langer ze meegaan. Een basisregel is om uw patroon te reinigen wanneer de manometer + 0,7 bar aangeeft. Om u te helpen bij het reinigen, raden wij u aan de Easy Filtre te gebruiken voor het verwijderen van kalk, vuiligheden en algen.

18. Gedurende hoeveel uren moet ik mijn zwembad filteren ?

Een kleine tip om te berekenen is door de temperatuur van uw zwembad door twee te delen. Kort samengevat :

  • 16° = 6u
  • 20° = 8u
  • Vanaf 24° raden wij u aan om tussent de 8 en 12u te filteren.

Tip : Voer het filteren uit tijdens de dag wanneer uw zwembad het meest intens gebruikt wordt.

19. Wat is actief en passief overwinteren ?

Actief overwinteren : Hier blijft ook tijdens de winter uw filtratiesysteem verder draaien. Wel op een lagere frequentie (de 2 tot 3 u per dag). Het water blijft zo constant in beweging en zorgt ervoor dat de leidingen van uw pomp niet bevriezen. De actieve overwintering wordt ook wel dynamische of gedeeltelijke overwintering genoemd.

Passief overwinteren : Hier worden alle machines volledig stilgelegd tijdens de winter. In dit geval moeten de leidingen volledig geledigd worden om te voorkomen dat er water in blijft staan dat zou kunnen bevriezen. In dit geval moet uw zwembad verplicht afgedekt worden om te voorkomen dat sneeuw en regen het niveau van uw zwembad verhogen en het tot boven de skimmers doet komen. We passen de passieve overwintering toe wanneer de temperatuur van het water lager of gelijk is aan 12 graden celcius.

20. Wanneer kan ik best mijn zwembad terug opstarten na de winter ?
Tegen eind maart of begin april.

Wij raden u aan om de filtratie van uw zwembad terug op te starten wanneer de temperatuur boven de 7 graden celcius komt. Dit om de ontwikkeling bacteriën te voorkomen.

21. Waarvoor dient een zwembadafdekking ?

Om de temperatuur te bewaren, het zwembad te beschermen tegen vuiligheden, uw zwembad te beveiligen en ongevallen te voorkomen.

22. Wat is een zwembadoverdekking ?

Het is een constructie die het water beschermt en ervoor zorgt dat er minder producten gebruikt moeten worden om het water te behandelen. Dankzij het broeikaseffect wint u tot 10 graden celcius. Net zoals een afdekking, zorgt een overdekking voor extra veiligheid omdat ook deze voldoet aan de NF P 90309 norm (wet van december 2003).

23. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn zwembad minder energie verbruikt?

Door het energieverlies te beperken en uw technisch lokaal niet verder dan 10 tot 20 meter van uw zwembad te plaatsen. U kunt uw zwembad ook voorzien van een afdekking met zonne-energie die het zal beschermern bij slecht weer en als extra isolatie dient. Vergeet ook zeker niet om de sterkte van uw pomp juist te berekenen om zo een excessief verbruik van elektriciteit te voorkomen.

24. Hoeveel jaar garantie bieden jullie ?

Bij Waterair geven wij, onder bepaalde voorwaarden, 20 jaar garantie op uw zwembad (volledig en niet degressief) en 12 jaar op de liner.
Een Waterair zwembad staat voor de kwaliteit, het weerstandsvermogen, de duurzaamheid van de materialen en de expertise en vakkennis van ons team.

25. Renoveert u ook zwembaden ?

Ja wij renoveren Waterair zwembaden maar ook betonnen en keramische zwembaden.
U kunt meer informatie hierover vinden onder de rubriek "SEVICES" op onze website.

26. Mag ik mijn technisch lokaal gelijk waar plaatsen ?
Neen. Het wordt aangeraden om uw technisch lokaal aan de kant van de skimmer te plaatsen en op een minimum afstand van 3,5 m met uw zwembad.

Indien u niet voldoende ruimte heeft, kunt u het technisch lokaal in uw garage of tuinhuis plaaten, zolang deze niet te ver verwijderd zijn van uw zwembad. Zoveel te verder uw technisch lokaal verwijderd is van uw zwembad, zoveel te krachtiger uw pomp dient te zijn. Wanneer de afstand groter is dan 20 meter, stellen wij u voor om een technisch lokaal in de vorm van een box te installeren, de ideale afstand is 10 meter. Indien u geen plaats heeft voor een box, dan kunt u uw lokaal ook ingraven. Wij hebben hiervoor 2 oplossingen :

  • Locaroc 2, een technische lokaal in de vorm van een rotsblok dat voorzien is van een filtratie systeem met patroonfilter. De ideale afstand tussen de Locaroc 2 en de skimmer is 7,5 meter
  • Locatec, een technisch lokaal voorzien van een douchebak en een filtratiesysteem met zandfilter
U vindt meer informatie betreffende de verschillende filtratiesystemen op onze website.

27. Wat is de ideale plaats voor mijn warmtepomp ?
Wij werken met het "Lucht-Water" systeem, dit betekent dat de pomp de warmte uit de lucht gebruikt om het water van uw zwembad te verwarmen.

Uw warmtepomp dient buiten te staan en na de filter geplaatst te worden. Indien u ze dicht bij een muur plaatst, dan moet er een afstand van 50 cm tussen de pomp en de muur zijn en moeten er voor de pomp 2 vrije meter zijn. Het is ook belangrijk om uw warmtepomp niet te ver van uw zwembad te plaatsen om verlies van warmte te voorkomen.

28. Hoe moet ik mijn technisch lokaal voorzien van elektriciteit ?
Door gebruik te maken van een 3G6 kabel en een kabelsleuf uit te graven met een diepte van 20 à 30 cm.

De leiding die het technisch lokaal voedt, dient verplicht beschermd te worden met een differentieel van 30 mA aangesloten op een beveiligingsschakelaar van 32 A. Hiervoor doet u best beroep op een professionele elektricien.

29. Zal mijn zwembad belast worden ?

Alles hangt ervan af waar u woont. U neemt hiervoor best contact op met uw lokale gemeentebestuur. In sommige gemeentes of steden moet u taksen betalen, in andere niet.

30. Kan ik een zwembad installeren op een vochtig terrein ?

Zeker en vast, op voorwaarde dat de ondergrond voorzien wordt van een goed drainage systeem.

Indien u uw vraag niet gevonden heeft in deze FAQ lijst, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via mail op : info@ggilpro.eu

By GGILPRO

TOP